Intensivkurs för bilkörkort (B)

Vilket paket ska jag välja?
Intensivpaket 1 – För dig med goda förkunskaper.

Intensivpaket 2 – För dig som kört lite eller inget alls innan.

För att få boka paket 1 så måste du visa upp dina förkunskaper på en testlektion. Har du inte möjlighet att göra en testlektion väljer du paket 2.

Vad menas med goda förkunskaper?
Du ska självständigt kunna manövrera, dvs starta och stanna, svänga och styra. Om du kör manuell bil kunna växla och välja rätt växel i stor utsträckning. Du ska även till viss del kunna hantera start i backe och manövrera bilen bakåt. Du ska även kunna köra bilen i trafik.

Hur bokar jag in mig?
För att boka in en testlektion eller ett intensivpaket så kontaktar du oss på kontoret. Antingen så ringer, mailar eller besöker oss.

När startar kurserna?
Vi bokar in kursen individuellt så att det ska passa just dig som elev när du har möjlighet att vara ledig.

Hur är kursen upplagd?
Efter att du bestämt dig så bokar vi in dig på körlektioner, teorilektioner, riskutbildningar samt teoriprov och körprov. Den största delen utav utbildningen är förlagd dagtid.
Vi gör ett schemaförslag som du sedan får godkänna.
Utbildningen läggs upp på 2-3 veckor beroende på när det finns provtider hos trafikverket.

Hur långt i förväg behöver jag boka in mig?
Det är olika beroende på säsong. Vill du gå en intensivkurs i samband med skollov eller sommar/semester bör du vara ute ca 3-4 månader i förväg.

Kan jag arbeta/studera samtidigt som jag går intensivkurs?
Vi rekommenderar att du är ledig när du går din kurs för att kunna fokusera 100% på din utbildning. Om du väljer att arbeta/studera samtidigt så gör du det på eget ansvar.

Vilka krav ställs på mig som elev?
Vi följer en utbildningsplan (krav från transportstyrelsen) och du som elev måste under utbildningen uppfylla de krav som ställs både gällande teorin och körningen. Om du inte klarar av de olika momenten så kommer vi antingen behöva lägga till flera körlektioner eller skjuta upp proven, och eventuellt risktvåan.

Kommer jag få körkort efter en intensivkurs?
Målet är såklart att du ska klara dig och efter dessa veckor ha ditt körkort. Men en intensivkurs är ingen garanti. Om du som elev inte uppfyller kraven så planerar vi om din utbildning under tiden.

Vad gäller med teoriprovet och körprovet?
Du måste bli godkänd på teoriprovet innan du får göra ditt körprov.
Om du skulle bli underkänd på ditt teoriprov så försöker vi i förstahand se till att du får göra ett nytt prov innan vi måste avboka körprovet.
Skulle det inte gå så får vi avboka körprovet och boka in nya prov.
Om du klarar teoriprovet men inte körprovet så hjälper vi dig att boka in ett nytt körprov och eventuellt flera körlektioner.

När och hur betalar jag?
Du betalar kursen minst en vecka innan kursstart. Betalning görs till oss antingen på plats på kontoret med kort eller swish. Eller hemifrån via swish i samband med kontakt med kontoret.

Villkor?
I samband med att du bekräftar ditt schema så får du också godkänna våra villkor där du bekräftar att du är medveten om vilka krav som ställs på dig som elev för att i slutänden få genomföra proven.

Om jag blir sjuk eller missar någon lektion?
Eftersom en intensivkurs är på väldigt kort tid så kan man inte missa några tillfällen under dessa veckor. Om något skulle inträffa så får man planera om och förmodligen skjuta fram proven.

Om jag ångrar mig och vill avboka?
Avbokning måste göras senast en vecka innan kursstart. Vid avbokning senare än en vecka innan så krävs läkarintyg annars debiteras du på 25 % av paketpriset.

Paket 1

18.500kr

 • Intensivteori (lärarledda lektioner 3x80 min)
 • intensivkörlektioner 10 st. à 80 min
 • Riskettan
 • Risktvåan
 • Uppkörningsavgift (exkl. trafikverkets kostnad)
 • Personlig service och planering kontinuerligt under utbildningen.

Paket 2

24.600:-

 • intensivteori (lärarledda lektioner 3x80 min)
 • intensivkörlektioner 15st. à 80 min
 • riskettan
 • risktvåan
 • Uppkörningsavgift (exkl. trafikverkets kostnad)
 • Personlig service och planering kontinuerligt under utbildningen.